Me olemme Muistikummeja – Tunstallin henkilöstö osallistui Muistikummituokioon

syyskuuta 20, 2021

Tänään, Maailman Alzheimer-päivänä, Tunstall järjesti yhdessä Helsingin Muistiluotsin kanssa Muistikummituokion henkilöstölleen. Muistikummituokio on noin tunnin mittainen hetki, jolloin opitaan uutta muistisairauksista ja kuullaan miten muistisairas ihminen kohdataan arvostavasti ja lämpimästi.

Tuokion aikana opimme viisi tärkeää asiaa muistisairauksista:

  • Muistisairaus ei kuulu luonnolliseen vanhenemiseen
  • Muistisairaudet ovat aivosairauksia
  • Muistisairauteen eivät kuulu vain muistihäiriöt
  • Muistisairauden kanssa voi elää hyvää elämää
  • Ihminen ei ole vain diagnoosi

Muistisairauksiin liittyy yhä kielteisiä asenteita ja ennakkoluuloja – häpeä sairaudesta hidastaa hoitoon hakeutumista ja diagnoosi myöhästyy. Maailman Alzheimer-päivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta muistisairauksista ja Alzheimerin taudista, jotta sairauteen liittyvä asenneilmapiiri muuttuisi.

Ryhdy Muistikummiksi ja opi uutta muistisairauksista!

Muistisairaudet ja teknologia

Muistisairaudet yleistyvät koko ajan ja ne nähdään suurena kansanterveydellisenä haasteena. Muistisairauksien yleistymisen myötä on yhä tärkeämpää varmistaa yhteiskunnan valmius tukea muistisairaiden ihmisten elämää. Teknologia on tärkeä apuväline muistisairauden kanssa elävän ihmisen arjen turvaamiseen.

Lisätietoja

Syyskuu on maailman Alzheimer-kuukausi

Tunstall on mukana tekemässä yhteiskunnasta muistiystävällisemmän. Syyskuun aikana tulemme jakamaan tietoa muistisairauksista ja teknologisista ratkaisuista, jotka tukevat muistisairauden kanssa elävien ihmisten elämää.

Lisätietoja

Teknologia tukee muistisairaan ihmisen itsenäistä elämää

Teknologia on tärkeä apuväline muistisairauden kanssa elävän ihmisen arjen turvaamiseksi. Eri apuvälineiden avulla voidaan lisätä arjen turvallisuutta ja mahdollistaa itsenäinen asuminen pidempään.

Lisätietoja