Parempaa avainturvallisuutta ja kotihoidon työn sujuvoittamista

huhtikuuta 8, 2024

 

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen kotihoito ja avaimeton ovenavaus

Ratkaisu aikaa vievään kotihoidon avaintenkäsittelyyn

Avainten noutaminen ja luovuttaminen seuraavalle niitä tarvitsevalle vie tutkitusti noin kuusi prosenttia kotihoidon henkilökunnan työajasta. Tunstallin Avaimeton ovenavaus on ratkaisu kotihoidon tähän aikaa vievään avainten käsittelyyn. Palvelun avulla kotihoidon henkilökunta kulkee asiakaskäynneillä perinteisten avainten sijaan mobiilisovelluksen digitaalisilla avaimilla. Ratkaisu koostuu matkapuhelimeen asennettavasta sovelluksesta ja taustajärjestelmästä sekä fyysisestä CareLock –avausmoduulista, joka avaa lukon. Helppokäyttöisessä sovelluksessa valitaan "Avaa"-painike, jolloin järjestelmä tarkistaa taustalla käyttäjän oikeudet ja avaa asiakkaan asunnon oven. Palvelun taustajärjestelmä toimitetaan täysin selainpohjaisena eli mitään erillisiä laiteinvestointeja ei tarvita.


Kanta-Hämeen hyvinvointialueella avaimeton ovenavaus on otettu laajasti käyttöön

Oma Hämeen alueen kotihoidon tueksi on 1100 asiakkaalle asennettu Tunstallin Tieralle toimittama avaimettoman ovenavauksen ratkaisu eli Tiera Seesam. Järjestelmä koostuu huoneiston ulko-oven sisäpuolelle kiinnitettävästä ovenavausmoduulista ja henkilökunnan käyttämästä mobiilisovelluksesta ovien avaamiseen. Palvelu on käytössä Hämeenlinnan, Rengon, Lammin, Janakkalan, Hattulan, Forssan seudun, Riihimäen, Lopen ja Hausjärven alueilla.


Asiakkaalle ja hoitajalle enemmän yhteistä aikaa

Avaimeton ovenavaus lisää avainturvallisuutta ja sujuvoittaa kotihoidon työtä. ”Hoitajien ei tarvitse pitää mukanaan asiakkaiden kotien avaimia, kun lukot aukeavat mobiilisovelluksella. Tavoittelemme muutoksella myös sitä, että asiakkaalle ja hoitajalle jäisi enemmän yhteistä aikaa”, kertoo kotihoidon tulosaluejohtaja Anne Hintsala. 

 

Laadukas tiedonkeräys taustajärjestelmästä

Kaikki käynnit rekisteröityvät avausmoduulien taustajärjestelmään käyttäjä- ja avausmoduulikohtaisesti. Taustajärjestelmästä voidaan tarkistaa, kenen asiakkaan luona on käyty sekä kuka käynnin suoritti. Näin ollen raportointi kotihoidon työajasta tarkentuu ja laadukas tiedonkeräys ja tiedolla johtaminen mahdollistetaan. Käyntien lokitiedot ovat lisäksi iso turvallisuustekijä kotihoidon asiakkaalle. 

Avaimettoman ovenavauksen etuna on myös se, että avainten häviämiseltä, varastamiselta ja luvattomalta kopioinnilta vältytään.

Tunstall Oy:n toimitusjohtaja Mika Rajasalo avaa terveysteknologian tarjoamia mahdollisuuksia sote-alalle: ” Yli 100 kuntaa Suomessa on tehnyt kotihoidostaan avaimettoman asentamalla Tunstallin Avaimettoman ovenavauksen ratkaisun tai Avaimettoman lääkekaapin.”


Oma Häme eli Kanta-Hämeen hyvinvointialue vastaa 170 000 kantahämäläisen sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista noin 6 700 sote- ja pelastustoimen työntekijän voimin. Hyvinvointialue toimii Kanta-Hämeen 11 kunnan eli Forssan, Hattulan, Hausjärven, Hämeenlinnan, Humppilan, Janakkalan, Jokioisten, Lopen, Riihimäen, Tammelan ja Ypäjän alueella.


Saarikassa asiakkaiden hyvinvointi turvataan sensoriteknologian avulla

Älykkäät sensorit huomaavat jos asukas on kaatunut omassa huoneessa ja hälyttää heti hoitohenkilökunnan paikalle. Nyt hoitohenkilökunnalle jää enemmän aikaa viriketoiminnalle, kun teknologia auttaa asiakkaiden turvallisuuden varmistamisessa.

Lisätietoja

Teknologiset innovaatiot toivat muistisairaille asukkaille mahdollisuuden liikkua vapaammin omassa ympäristössä

Harakärrsgården ei käytä sanoja kuten potilas tai käyttäjä. Ruotsissa sijaitsevassa muistisairaiden hoitokodissa keskitytään jokaisen asukkaan ainutlaatuiseen elämäntarinaan ja hoivatarpeen huomioimiseen. Lue miten teknologia luo turvallisen elinympäristön hoitokodin asukkaille.

Lisätietoja

Oulun kaupungin kotihoito avasi oven avaimettomalle ovenavaukselle

Oulun kaupungin kotihoito otti syksyllä 2018 käyttöönsä Tunstallin arkea sujuvoittavan ratkaisun: avaimettoman ovenavauksen. Sirpa Saarela Oulun kotihoidosta kertoo palvelun käyttöönotosta.

Lisätietoja