Kaikki irti etähoivasta – Osa 1: Mikä on etähoiva?

huhtikuuta 25, 2021

Kaikki irti etähoivasta on kolmeosainen sisältökokonaisuus, jonka aikana tutustumme etähoivan eri mahdollisuuksiin. Sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisointi on tärkeä osa tulevaisuuden hoivaresurssien optimaalista käyttöä. Sarjan ensimmäisessä osassa tutustumme yleisesti etähoivaan.

Mikä on etähoiva?

Etähoiva on nykyaikainen hoivapalvelu, jonka avulla terveydenhuollon ammattilainen voi seurata asiakkaidensa terveydentilaa etänä. Terveydenhuollon asiakkaalla on omassa kodissaan omien tarpeiden mukaan räätälöity laitekokonaisuus, jonka avulla he tekevät päivittäisiä mittauksia. Terveydenhuollon ammattilainen seuraa mittaustuloksia etänä ja voi suunnitella tulevat hoitotoimenpiteet tulosten perusteella.

Etähoivan avulla voidaan myös suorittaa lääkäri- tai kotihoitokäynnit videoyhteyden välityksellä. Fyysisen vierailun sijaan etätapaaminen suoritetaan älypuhelimen tai tabletin välityksellä; hoitaja työpisteeltään ja asiakas omasta kodistaan.

Terveydentilan seuraaminen etäyhteyden avulla

Terveydenhuollon asiakkaan tekemien mittausten avulla hoitohenkilökunta voi seurata asiakkaan terveydentilan kehittymistä ja räätälöidä henkilön hoitosuunnitelman tämän mukaan. Terveystietoja seuraamalla hoitohenkilökunta voi tarjota jo hoitopolun alkuvaiheessa sitä tukevia hoito- tai kuntoutustoimenpiteitä. Näin toimimalla asiakkaan toimintakyvyn ylläpito helpottuu ja samalla ikäihmisellä on paremmat edellytykset elää omannäköistä elämää omassa kodissaan.

Haluatko tietää lisää etähoivasta? 

Hoivaratkaisut

Luotettavat hoivaratkaisumme kehitetään läheisessä yhteistyössä alan ammattilaisten kanssa. Suunnittelemme kustannustehokkaita ja joustavia kokonaisuuksia asiakkaan tarpeiden mukaan.

Lisätietoja

Asiakaskertomukset

Lue asiakkaidemme kertomuksia teknologian tuomasta turvasta hoitotyön arjessa. Ratkaisujemme avulla hoitohenkilökunnalla on enemmän aikaa keskittyä arvokkaaseen hoitotyöhön ja asiakkaidensa hyvinvointiin.

Lisätietoja