Turvapuhelimeen kytkettävä palohälytin

Tunstallin palohälytin on turvapuhelimeen kytkettävä lisälaite. Se reagoi ilmassa olevaan savuun ja aktivoi kaksi automaattihälytystä.


Ikäihmisen kodin paloturvallisuutta voidaan lisätä turvapuhelimeen kytketyllä palohälyttimellä

marraskuuta 30, 2022

Paistinpannu on kuuma ja kasvikset sirisevät pannulla. Puhelin soi toisessa huoneessa ja huomio herpaantuu hetkeksi. Pian palovaroitin huutaa ja asunnon täyttää kimeä piippaus. Nopeasti jakkara esiin, ja paristo ulos hälyttimestä. Vihdoinkin hiljaista. Mitä tapahtuu seuraavaksi, laitatko pariston heti takaisin vai jääkö se keittiön pöydälle odottamaan kokkauksen päättymistä? 

Tiesitkö, että 63 % kuolemaan johtaneista tulipaloista palovaroitinta ei ollut tai se ei toiminut. Paloturvallisuudesta keskusteleminen on äärimmäisen tärkeää, jotta ympäristön turvallisuus on mahdollisimman korkea.

Palohälyttimiä on monenlaisia

Palohälytin on pakollinen kaikkiin asuntoihin, majoitustiloihin ja hoitolaitoksiin. Palohälyttimet, eli palovaroittimet, reagoivat ilmassa olevaan savuun, häkään tai nousevaan lämpötilaan. Palohälyttimien keskeisimpiä eroja ovat niiden käyttämät sensorityypit, eli onko laitteessa savusensori, lämpötilasensori tai häkä eli hiilimonoksidiin reagoiva sensori.

Testaa oma ja läheisen ikäihmisen palohälytin tasaisin väliajoin

Palohälytin tuo turvaa vain, kun se toimii oikein, siksi on tärkeää, testata hälytin tasaisin väliajoin. Tämä varmistaa, että hälytin toimii tosipaikan tullen. Laitteen paristot tulisi vaihtaa tasaisin väliajoin ja vanhat yli 5–10 vuotta vanhat hälyttimet tulisi korvata uusilla. Samalla kun testaa oman hälyttimen on hyvä myös testata läheisen ikäihmisen palohälyttimen.    

Tunstallin palohälytin välittää palohälytyksen turvapalvelukeskukseen.

Tunstallin palohälytin on turvapuhelimeen kytkettävä lisälaite. Se reagoi ilmassa olevaan savuun ja aktivoi kaksi automaattihälytystä.

  1. Voimakas äänihälytys varoittaa asunnossa olijoita huoneistossa olevasta savusta.
  2. Turvapuhelin tekee automaattisen savuhälytyksen Tunstallin turvapalvelukeskukseen avaten samalla puheyhteyden asuntoon. Turvapalvelukeskus välittää tiedon tulipalosta välittömästi hätäkeskukseen.

Milloin sinä olet viimeksi testannut palohälyttimesi toiminnan?

Lue lisää paloturvallisuudesta ja paloturvallisuusviikosta täältä >>

Turvapalvelukeskus

Huolenpitoa vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Tunstallin turvapalvelukeskus tarjoaa laajan valikoiman palveluita, jotka on räätälöity turvaamaan ikäihmisten, pitkäaikaissairaiden ja kehitysvammaisten ihmisten arjen omassa kodissa. Palvelumme avulla apua on saatavilla 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden jokaisena päivänä.  

Lisätietoja
Turvapuhelinpalvelut yksityisasiakkaille

Yksityisasiakkaille

Turvapalvelukeskuksemme turvapuhelinpalvelut ovat saatavilla myös yksityisasiakkaillemme koko Suomen alueella. Tutustu tarjontaamme ja mahdollista turvallisempi ja vapaampi elämä kotona asuvalle läheisellesi tai itsellesi 24/7 vuoden jokaisena päivänä. Palvelu on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.

Lisätietoja

Tilaa uutiskirje

Tilaa tuoreimmat Tunstall-uutiset suoraan sähköpostiisi!

Lisätietoja