Syyskuu on maailman Alzheimer-kuukausi

syyskuuta 8, 2021

Monella meistä on lähipiirissä henkilö, joka on sairastunut muistisairauteen. Vuosittain noin 14 500 ihmiselle todetaan muistisairaus ja Suomessa on arviolta 193 000 muistisairasta ihmistä. Muistisairaudet yleistyvät koko ajan ja ne nähdään suurena kansanterveydellisenä haasteena. Vaikka sairaus on yhä yleisempi ja tietoisuus siitä on kasvanut viime vuosien aikana, liittyy siihen yhä tiettyjä kielteisiä asenteita, ennakkoluuloja ja ymmärtämättömyyttä. Tätä asenneilmapiiriä on muutettava, jotta muistisairaat ihmiset voivat elää yhteiskunnan yhdenvertaisina jäseninä. 

Tule mukaan muuttamaan muistisairauksiin liittyviä ennakkoluuloja

Muistisairauksiin liittyvien ennakkoluulojen muuttamiseksi Muistiliiton kansainvälinen kattojärjestö Alzheimer’s Disease International viettää syyskuussa Maailman Alzheimer-kuukautta. Vuoden teemaksi on valittu Know Dementia, Know Alzheimers tai Tunne Dementia, Tunne Alzheimer. Kampanja järjestetään kymmenettä kertaa ja teemakuukauden aikana tutustutaan kolmeen aihealueeseen - sairauden toteamiseen ja diagnoosiin, muistisairauden varoitusmerkkeihin ja rohkaisemaan ihmisiä oppimaan enemmän muistisairauksista.

Tunstall mukana tekemässä yhteiskunnasta muistiystävällisemmän

Tunstall on mukana tekemässä yhteiskunnasta muistiystävällisemmän. Syyskuun aikana tulemme jakamaan tietoa muistisairauksista ja teknologisista ratkaisuista, jotka tukevat muistisairauden kanssa elävien ihmisten elämää. Tämän lisäksi henkilöstöämme käy Muistiliiton tarjoaman Muistikummituokion.  Noin tunnin mittaisen tuokion aikana opimme viisi tärkeää asiaa muistisairauksista sekä miten muistisairas ihminen kohdataan.

Haluatko sinäkin tehdä yhteiskunnsta muistiystävällisemmän paikan?

Ryhdy Muistiliiton Muistikummiksi!

Lähteet: 

https://www.muistiliitto.fi/fi/muistisairaudet

https://www.muistikummit.fi/ryhdy-kummiksi

https://thl.fi/fi/web/kansantaudit/muistisairaudet

muistikummit.jpg

Ryhdy Muistikummiksi 

Englannista alkunsa saanut Muistikummi-liike on kaikkien aikojen suurin ponnistus muistisairauksiin liittyvien mielikuvien ja käsitysten muuttamiseen. Muistikummeja on noin 20 miljoonaa ympäri maailmaa - viidessä maanosassa - 56 maassa. 

"Uskomme, että muistisairaan ihmisen kohtaaminen lämpimästi, arvostavasti ja ymmärtävästi on tämän päivän kansalaistaito. Kummius kutsuu asettumaan muistisairaan rinnalle ja tekemään omassa lähipiirissä ja arjessa muistiystävällisiä tekoja."

Muistikummit.fi

Lue lisää ja tutustu Muistikummeihin tästä. 


Ota yhteyttä

Lisätietoja

Tilaa uutiskirje

Tilaa tuoreimmat Tunstall-uutiset suoraan sähköpostiisi!

Lisätietoja

Uutiset

Tutustu Tunstallin tuoreimpiin uutisiin.

Lisätietoja